Produse porțelan | 5 motive să le folosești

Dintre toate produsele destinate servirii mesei, cele realizate din porțelan conferă un aspect elegant bucătăriei sau evenimentului tău. Până la urmă, încă din timpurile vechi, acestea erau un simbol al bogăției și de aceea erau găsite în casele aristocraților. Astăzi însă, ele sunt foarte accesibile, iar în acest articol îți ofer 5 motive specifice pentru care ar trebui să le folosești.

O durată de viață mare

Din familia materialelor ceramice, porțelanul este cel mai fin și elegant. Spre deosebire de plastic, inox sau lemn, porțelanul este un material dur și care se întreține ușor. De aceea, produsele din porțelan își vor păstra estetica indiferent de cât de mult timp va trece.

Altfel spus, sunt genul de obiecte pe care le poți lăsa moștenire copiiilor tăi.

Rezistente la variații mari de temperatură

Datorită procesului de fabricație, porțelanul rezistă la variații mari de temperatură. Astfel, seturile realizate din acest material pot fi folosite pentru a servi atât mâncăruri reci, dar și fierbinți.

Totuși, în cazul aparatelor de microunde, trebuie avut grijă farfuria sau castronul din porțelan să nu aibă încrustații metalice. În caz contrar, nu numai că mâncarea nu se va încălzi cum trebuie, dar vei risca să strici aparatul.

Obiecte de decor versatile

Fie că vrei să organizezi o cină festivă, să primești musafiri pentru o vizită obișnuită sau pur și simplu vrei să-ți decorezi bucătăria, vei găsi o serie de produse din porțelan cu diferite culori și imprimeuri care să se asortezeze cu decorul sau aranjamentul tău.

În plus, poți crea o experiență de neuitat prietenilor tăi, atunci când te vizitează, servindu-i cu un ceai sau o cafea, în căni și cești plăcute la atingere.


Ușor de curățat

Produsele din porțelan au o suprafață antiaderentă. Asta face ca ele să fie ușor de curățat cu ajutorul apei și a unui detergent obișnuit de vase. Farfuriile, castroanele și platourile din porțelan pot fi de asemenea curățate și într-un aparat de spălat vasele.

O idee inspirată de cadou 

Știu că alegerea unui cadou poate fi o treabă destul de dificilă, de aceea, produsele din porțelan sunt o opțiune sigură datorită motivelor menționate mai sus.


Set masă 26 de piese ClassicoSet masă 26 de piese Classico

Fie că este vorba de o mutare într-o casă nouă sau o cununie, seturile de porțelan sau de cești pot fi o idee bună de cadou. De asemenea, poți oricând să-i oferi unei persoane apropiate o cană sau un set de căni cu un imprimeu sau cu mesaj atrăgător.

Comentarii

Articole similare